AktuelltLouise Nessim 7/9 - 29/9
FAR & DOTTER

FAR & DOTTER - Louise Nessim
Fotografier av fädrar med sina döttrar då och nu

Utgångspunkten är ett foto av min far och mig från sommaren 1943. Då var jag ett halvt år gammal. Min far dog i januari 1946. Därför har jag speciellt intresserat mig för relationen mellan far och dotter, den som jag saknat.

Den första bilden jag tog i projektet var 1984. Från då och fram till 1988-89 arbetade jag intensivt med detta och producerade en stor serie foton (svartvita och analoga). Alla typer av män, de flesta mina vänner och bekanta. Många av dem tillhör kultursfären.
Mitt arbete visades i 5 olika utställningar; bl.a. på Galleri Jakob Nils i Malmö. Som nu heter Galleri 21, där jag nu presenterar hela återbesöksprojektet samtidigt med en bok/katalog. Den svartvita gamla bilden visas bredvid den nya i färg, Med angivna datum.

Denna gång arbetar jag digitalt och i färg. Nyfiken på hur deras relation utvecklats. Äldre män med sina vuxna döttrar, mycket kommer att synliggöras av tidsperspektivet. Jag vill ta reda på hur en dotter formas av sin far. Hur ser det ut när man har en pappa med i livet?

Dubbelporträtt på detta sätt visar mycket av personerna som individer. Man kan också uppfatta rikedomen och det komplexa i relationerna dem emellan.

Fäderna som är med här är idag mellan 50 och 98 år gamla.

Galleri 21Rådmansgatan 5 i Malmö
7/9 29/9 2019