Arkiv - 1999 års utställningar på Galleri 21


 

hanne ravn hermansen (dk) - 16/1 - 7/2

"En personlig fördjupning i den kvinnliga kroppens förändring under en graviditet. Transformationen från abstrakt till synligt liv."
 

 

ELLE-mie ejdrup hansen (Dk) - 13/2 - 7/3

http://www.cyber4all.com/between

 

 

PETTER HELLSING (S) - 13/3 - 3/4

"Det som intresserar mig är de här platsernas mellantillstånd. Mellan stad och land, mellan det etablerade och det som söker sin plats."


 

 

kalle suomi (FIN) & torsten hylander (S)
18/4 - 10/5

Kalle Suomi
"He liked usual things like coffee, toast, marmelade and to sail over the sea of arses"

Torsten Hylander
"Jag har sedan början av 80-talet arbetat med collage. En teknik som gjort det lätt att testa olika bildlösningar, en ögats lek med formen, där slumpen ofta fått spela stor roll. "

 

 

christian andersson &
anna berg (S) - 8/5 - 30/5

Christian Andersson
"Jag är intresserad av skiktet mellan det vi kallar verklighet och det vi fått lära oss är osannolikt eller påhittat. Genom att tillverka situationer eller objekt som inte ännu hittat sin plats på den skalan gör jag min värld mer spännande."

Anna Berg
"Jag fryser ögonblick i min verklighet och fogar ihop dem till korta berättelser."

 

 

semesterstängt - 1/6 - 13/8


 

 

andre henriksen (n) - 14/8 - 5/9

 

 

 

annebeth meldal (dk) 11/9-3/10

"Jag arbetar med känslor från det vackra till det frånstötande, men upplevelser omkring teman som sjukdom, smärtor, liv och död. För att förmedla detta använder jag ett konkret och direkt uttryck med hjälp av installationer där jag blandar tredimensionella objekt och djurorgan med bl a foto och texter."

 

 


jaakko niemelä (fin) 9/10-31/10

"De viktigaste elementen i mina konstverk är lättheten, lekfullheten och arbetsglädjen."

 

 

Ólafur gislason (isl) 6/11-28/11

"'Omedelbar omgestaltning' satsar på den enskilde medborgarens kreativitet och den boendes kä nsla för sin stad. En subjektiv uppfattning blir omsatt i handling för att pröva den bestående ordningen."

 

 

nordisk rörelse 4/12-31/12

Kinetisk konst med 15 konstnärer från hela Norden.

Snorre Ytterstad(N), Veil Bjerkeset Andersen(N), Bente Sommerfelt-Colberg(N), Annika Tonts(Fi), Jukka Vikberg(Fi), Kimmo Ojaniemi(Fi), Osmo Valtonen(Fi), Frode Gundorf Nielsen(Dk), Jes Brinch(Dk), Steffen Tast(Dk), Christian Partos(S), Olov Tällström(S), Mats Hjelm(S), Jan-Anders Hansson(S), Karl Adrian(S)