Arkiv - 2003 års utställningar på Galleri 21


 

METTE HANSEN (S) - 11/1 - 2/2

År 1915 inträffade ett morddrama i innersta Norrland. Min morfar kom från den lilla byn där dådet begicks och det var hans far som blev mördad. Jag har hört släktens muntliga beskrivning av dådet, men det var nog inte förrän jag själv besökte dessa trakter som det började intressera mig. Det finns inte många släktingar kvar däruppe nu, och dom jag träffade var inte alltför talföra om dådet. Istället har jag försökt att göra mig en egen bild av det inträffade.
Min ingångspunkt i det konstnärliga arbetet var måleriet eller stillbilden. Nu är jag upptagen av hur berättandet med rörliga bilder fungerar.

 

 

MARIA BORGSTRÖM (S) - 8/2 - 2/3
FRAGIL

Varsamt lägger han sin älskade i sin säng. Han rättar till hennes armar och ben och lägger sedan täcket över den luftfyllda kroppen. Med vidöppna ögon finner hon sig i detta, utan protester. Han tittar ömt på henne och kysser henne godnatt.

 

 

ERIK snedsböl in collobaration
with naThalie djurberg (n/S) - 8/3 - 30/3

www.eriksnedsbol.com

 

 

nana petzet (D) - 5/4 - 27/4

Since 1987 when I proclaimed "rational scientific art", my artwork has focused on a critical appraisal of scientific thinking. I have dealt increasingly with environmental problems in the last few years

 

 

roddy bell (UK) - 3/5 - 25/5
LUMINARY

An installation about remembrance, the ephemerality of youth, and Irish folksongs.

 

 

semesterstängt - 26/5 - 15/8


 

 

kaarina kaikkonen (FIN) - 16/8 - 7/9


I try to draw my outline as a human being again and again. I need an outline to find out where the inside ends and the outside begins.

 

 

Veil Bjerkeset Andersen (N) 13/9-5/10

Med hjälp av video och fotoobjekt i 2- och 3D, undersöks hur stillheten förhåller sig till oron. Krävs det ett kaos för att stillheten ska synas eller kan man uppleva en yttre ro samtidigt som man har en inre oro.

 

 


Kalle Runesson (N) 11/10-2/11

Kalle Runeson har varit visionär sedan födseln
Han älskar det metafysiska

 

 

Petri Hytönen (FIN) 8/11-30/11

En akvarellist som fört in akvarellmåleriet i en ny dimension.
”Hur kan man möta dagdrömmen och fantasin i vardagslivet? De är så förfärligt sanna.
Men hur möta dem, framföra dem. Jag är intresserad av att kombinera det vi ser och det vi tror oss se”

 

 

Mats Hjelm (S) 6/12-31/12
Kap Atlantis

”En milstolpe i den rörliga bildens historia”, Lars O Ericsson (DN). Den avslutande delen i en trilogi, tidigare delar White Flight (1997) och Man to Man (2000). Man to Man visades på Galleri 21 2001.