Arkiv - 2015 års utställningar på Galleri 21

 

Peter Johansson 10/1 - 1/2
Pang grejer

PANGGREJER av Peter Johansson på legendariska Galleri 21 i Malmö Nyproducerade skulpturer och väggobjekt med utgångspunkter i hemvärn, skydd och rädsla för den stora världen. Johansson har återvänt till sitt ständiga intresse för surrealistiska skulpturala kompositioner och sammansättningar för att skapa en bunkerliknande fästning och ett löjeväckande skyttegravstillstånd där, pang boom, nya värden och framtid skall resas ur askan. Konstnären öns kar tacka Thomas Svensson och Joakim Ohlsson på Vävex i Svedala, Anna Hansson och Stefan Hansson på Nya Gotlands Svets och Smide i Havdhem, Ole Larsen och Per Johnsson på Atelje Larsen i Helsingborg, smeden Zoltan Schnierer på Konstnärernas kollektivverkstad i Nacka, rammakaren Kjell Eklund i Degeberga samt Konstnärernas kollektivverkstad Monumental i Malmö. Vernissage 10 januari kl 12 16 Visas 10 januari till 1 februari 2015 Öppettider torsdag 15 - 18, fredag söndag 12 16 Galleri 21, Rådmansgatan 5, Malmö www.galleri21.com

 

 

Tine Aamodt 7/2 - 1/3
Tine Aamodt

Tine Aamodt Billedkunstner med utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim, NTNU 1998. Arbeider i hovedsak med veggmaleri og installasjoner. Arbeidene relaterer til omgivelsene hvor de er plassert. De både preges av og påvirker konteksten de står i. De er en undersøkelse av stedets eller rommets funksjon eller identitet, eller en problematisering av rommets grenser og struktur. Rom blir forflyttet eller forskjøvet, og grensene mellom representasjon og virkelighet blir uklare.

 

 

Ola Åstrand 7/3 - 29/3
Harry Haller i Liberty City.

Jag läste Herman Hesses Stäppvargen med svettigt igenkännande när jag var i femtonårsåldern. Harry Haller är en outsider. Det är en människa som vantrivs i civilisationen. Jag identifierade mig med Harry Haller alias Stäppvargen och det kanske var dumt. Jag blev själv en outsider. Liberty City är ett verk jag arbetat med i olika omgångar de senaste tio åren. Jag visar en ny version på Galleri 21. Det är en stad uppbyggd av avfallskartonger. Namnet på staden har jag hämtat från en låt av Mark Stewart. Jag har det namnet tatuerat på min axeln.

 

 

Lars Brunström/ Fredrik Strid 4/4 - 26/4
Lars Brunström/ Fredrik Strid

Med Lars Brunströms och Fredrik Strids utställning på Galleri 21 möter vi projekt som vibrerar mellan det mänskliga och det djuriska. I ett utsnitt från den afrikanska savannen försöker två hyenor outtröttligt att finna något som närmast visar på en mänsklig kontakt och försök till kommunikation. Lera, wellpapp och silvertejp animerar nonchalanta och översexuella bonoboapor som skapar sin egna kreativa zon i gallerietrummet. Ett totemliknande vanitasarrangemang vittnar om apornas insikt av död och föruttnelse. Det är med en delad passion för förskjutningar inom det mänskliga beteendet som Brunstöm och Strids konst har förts samman med denna utställning.

 

 

Sverige 2/5 - 24/5
Sverige

TORSTEN HYLANDER BO HYLANDER MATS HJELM HANNA STAHLE JOHANNA SCHARTAU ÅSA MARIA BENGTSSON ALEKSANDRA KUCHARSKA JOSABET WERKMÄSTER ELLA TILLEMA EMIL HOLMER VERONICA BROVALL GERTRUD ALFREDSSON METTE HANSEN GÖRAN GREEN KARL ADRIAN

 

 

NORGE 15/8 - 6/9
"From Norway with Peace and Love"

Nordic contemporary art Part 2 Norge Deltagande konstnärer: Ida Ekblad Matias Faldbakken Tiril Hasselknippe Steinar Haga Kristensen Line Larsen Bjarne Melgaard Kristian Skylstad Morten Viskum Ståle Vold Fredrik Værslev

 

 

Finland 12/9 - 4/10
Finland

Participating artists from Finland are: Jaakko Niemelä, Marko Vuokola, Jan Erik Andersson, Markus Copper, Kaarina Kaikkonen, Petri Hytönen, Kari Cavén, Jiri Geller, Henry Wuorila-Stenberg, Jyrki Riekki, Marja Kanervo, Jukka Korkeila, Heli Ryhänen, Kirsi Kaulanen, Pavo Paunu, Pekka Jylhä.

 

 

Danmark 10/10 - 1/11
Nordic contemporary art Part 4

Välkomna på vernissage lördagen den 10 oktober 12.00 - 16.00. Jes Brinch curator för utställningen och tillika deltagande konstnär kommer att inviga utställningen med ett tal klockan 13.00. Samtliga konstnärer är på plats under vernissagen.

 

 

Galleriet renoveras. öppnar februari 2016 28/11 - 31/12
Galleriet renoveras. öppnar februari 2016

Galleriet renoveras. öppnar februari 2016